Belső szépség

2011. március 12. cikke.

A szépség belülről fakad, tartja a mondás, igen helyesen. Az igazi szépség a szemnek mindig láthatatlan. A legszebb nők sem hibátlanul születnek.

Nagyon sokat tesznek azért, hogy szépek legyenek, figyelnek magukra, ápolják magukat, krémeket, pakolásokat használnak, helyesen étkeznek, edzenek stb. De a legnagyobb fegyverük, hogy el tudják hitetni másokkal, de elsősorban magukkal, hogy gyönyörűek.

A legtöbb nőben ott van a hiba, hogy nem merik kihozni magukból a belső ragyogásukat. Ha magunkkal el tudjuk hitetni, hogy szépek, gyönyörűek és szexik vagyunk, akkor a világ is el fogja hinni. Mindehhez nagyon erős akarat kell, és önismeret. Elsősorban mindig önmaguknak kell megfelelni, és csak másodsorban mindenki másnak.

Biztosan mindenkinek feltűnt már, hogy nagyon sok esetben, a legmenőbb, a leghelyesebb fiúknak, vannak nem éppen szép barátnőjük. Hogy miért van ez? Azok a lányok el tudják hitetni magukkal, hogy szépek. Úgy sétálnak az utcán, olyan magatartást vesznek fel, ami nagyon sok mindenkinek szemet szúr, és nem a rossz értelemben. Magabiztosan beszélnek, mozognak, mosolyognak. És természetesen szépnek találják magukat. A kulcs az elfogadás. Elfogadják magukat olyannak, amilyenek. Nem mondom, hogy mindez könnyű, de hosszútávon megéri. Hiszen ha belülről jól érezzük magunkat és ragyogunk, akkor ezt a világ is észre fogja venni, és egy kettőre betoppanhat még az álom pasi is. Mindehhez önbizalom kell, és önismeret.

A legfontosabb és egyben első lépés is, hogy a hibáinkat fel tudjuk mérni, és el tudjuk fogadni őket. Mindenki sokkal több hibát lát önmagán, mint jót, ezért a legegyszerűbb egy kis lapocskára összeírni, hogy mi nem tetszik magunkon, és ezt meg is kell indokolni. Az hogy nem tetszik, az orrom, mert csak. Az nem a helyes válasz. Sokat kell a tükör előtt álldogálni, és egyesével szemügyre venni a hibáinkat. Ha ezeket felmértük, meg tudjuk azt is állapítani, hogy mit tehetünk a hiba kijavítása érdekében. Pl. ha van egy kis súly felesleg, akkor meg lehet állapítani, hogy kondizni kell járni, és változtatni az étrenden. És így tovább. Arra persze vigyázzunk, hogy olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, amiket képesek vagyunk teljesíteni. Ne várjunk magunktól elsőre csodát, nem fogunk 1 hónap alatt 10 kilót fogyni stb. Szép fokozatosan kell korrigálni önmagunkat, elérhető célokkal. Ha valakinek pattanásos a bőre, akkor ugye megállapíthatjuk, hogy kozmetikushoz kell járni rendszeresen. Pár alkalom után, már szebb lesz a bőr, így már is közelebb jutottunk a célunkhoz.

Ha a külsőnket tudjuk valamennyire korrigálni, és eredményeket érünk el ezzel, az már pozitív élményként fog hatni ránk, és már is több lesz az önbizalmunk. A hibák mellett persze, mehet a párhuzamos lista a nekünk tetsző részeinkről is, indokkal. A lista végére érve, biztosan elcsodálkozunk majd, hogy mennyi apróságot nem vettünk észre. Formás lábak, formás homokóra testalkat, szép vállak stb. Akármit is találunk, azt mindenképpen hangsúlyozzuk ki. Akár öltözködéssel, vagy éppen ha a szemünket találjuk szépnek, akkor sminkkel. Akárhogy is, ha felvonjuk a szép testrészeinkre a figyelmet, azzal elvonjuk a figyelmet a hibákról első sorban, és sok elismerő tekintetet is bezsebelhetünk. Ami szintén emeli az önbizalmunkat.

Arról ne feledkezzünk meg, hogy a belső tulajdonságok és azok korrigálása is igen fontos. Ezeket a hibákat már nehezebben fedezzük fel magunkban, de ezeknél is sokat segít a listázás. A rossz tulajdonságok megtalálása, az indoklással, hogy vajon miért is viselkedünk úgy. Ha megtaláltuk a hiba forrását, akkor sokkal könnyebb kikorrigálni a hibákat. A jó tulajdonságaink számbavétele is elismerést adhat magunknak. Lehet észre sem vettük, hogy mennyire nagylelkűek vagyunk, mert ez természetes volt számunkra. A sok jó észrevétele is sok önbizalmat adhat, de a rosszak ellensúlyozása, még inkább.

Egyszerre csak egy hibára koncentráljunk, mert ha túl sokat akarunk, bele bukhatunk. Törekedjünk a fokozatosságra, és kis határozott lépésekkel haladjunk a cél felé. Minden egyes alkalomnál, amikor sikert érünk el, egyre nagyobb önbizalomra teszünk szert.

Merjük magunkat dicsérni, és merjük elhinni, hogy szépek vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon rövid időn belül visszaigazolást kapunk az élettől. A felszabadultság és önbizalom széppé varázsol, úgyhogy merjünk nagyokat álmodni.

Schaffhauser Alexandra
(pályázati munka)

A cikkhez nincsenek még hozzászólások.

Szólj hozzá valamit Te is!