Margitsziget futás

2009. október 25. cikke.

Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Aki rendszeresen mozog, az bizonyára tapasztalta, hogy szellemileg sokkal frissebb, pozitívabb a gondolkodása, teljesítő és teherbíró képessége megnő.

A fővárosban élőknek ugyan nem jut ki a jó vidéki levegőből, azonban van egy közkedvelt hely, amit ebben a cikkünkben bemutatunk.

A futás az egyik legkomplexebb mozgás. Azon túl, hogy a legtöbb izomcsoportot megmozgatja, extrovertálja az egyént, azaz a figyelmét a külvilágra fordítja. Nem a mindennapi problémánkon lesz a figyelemünk, hanem lehetőségünk lesz azokból kiszabadulni. Az élet élhetőbbé válik. De mielőtt jobban belemélyednénk, nézzük meg a margitszigeti futópályáról készült kisfilmet.

Ahogyan a filmből is kiderül, a margitszigeti futópálya több szempontból is ideális választás a hobbi és a profi sportolók számára egyaránt. Nehézségi fokát tekintve a könnyű pályák közé tartozik, hossza 5350 méter, a szintkülönbség pedig 2 méter.

A futópálya kiindulási pontja a Margitszigeti Atlétikai Centrum melletti időmérő óra. A futás iránya az óramutató járásával ellentétes, tehát indulás után rövidesen elérjük a Margit-híd felöli fordító pontot. Átérve a sziget déli oldalára, azonnal érzékelhetjük a rekortán pálya kényelmét és a csekély szintkülönbséget is.

Tovább haladva a déli oldalon Pest látképe tárul elénk. A margitszigeti kisállatkert és a romok után a szállodánál találjuk magunkat. Innen már nincs messze az Árpád-híd felöli fordító. A híd lejárója alatt ismét a sziget északi oldalán vagyunk. Ha továbbfutunk a pályán, rövidesen a Palatinus strand mellett haladunk el, majd a játszótereket érintve megérkezünk a kiindulási ponthoz.

A Margitsziget nem egy ingerszegény környezet, sok látnivaló van még futás alatt is. Valószínű, hogy sokak számára nagyobb élmény itt futni, mint a városban a házak között vagy egy konditerem futógépén. Ha az idő engedi, menjünk futni. Garantáltan érezni fogjuk a kellemes hatását!

Jó egészséget kívánok!

Eddig 8 hozzászólás érkezett

 • 1. Barbybeyby − 2009. október 26. 13:36

  Szia Krisz Gratulálok nagyon jó kis cikk lett!! Millió puszi

 • 2. Szalay Krisztián − 2009. október 26. 13:53

  Köszi Barby! :D
  Pusssz!

 • 3. Barbybeyby − 2009. október 29. 15:30

  Krisz hiszen ez természetes ami jó az jó!

 • 4. Zsola − 2010. június 13. 18:24

  szaasztok..1 kérdés!Ha gyalog megyek a szigetre van lehetőség tusolásra futás után,és a cuccaimat hova tudnám lerakni?

 • 5. Adminisztrátor − 2010. június 18. 08:42

  Szaasz Zsola! Igen van, a Hajós Alfréd úszoda pont kiváló lehetőség erre.

 • 6. béres hajni − 2010. június 25. 08:52

  nagyon jó kis hely csak az a gond,hogy messze van

 • 7. Tímea − 2012. június 1. 20:23

  Parkolni lehet a környéken?

 • 8. Bakos Gábor − 2012. november 22. 13:45

  Parkolni az Árpád híd felől behajtva lehet. Fürdeni a MAC-ban lehet vagy a Hajósban. Ez utóbbi azért jobb, mert uszoda, így úszni is lehet. A szigetkör hossza vitatott, hogy 5350m vagy csak 5285m, de a legegyszerűbb 5300m-el számolni.

Szólj hozzá valamit Te is!